Logo

Prezenční kurzy

Prezenční kurzy / Přednášky pro rodiče / On-line preventivní přednáška pro rodiče

Přednášky pro rodiče

On-line preventivní přednáška pro rodiče

Vzhledem k obrovskému zájmu o přednášku pro rodiče dětí navštěvující předškolní vzdělávání se zaměřením na opakující se nemocnost v mateřských školách, jsme připravili on-line seminář, který je určený přímo na třídní schůzky, které se konají převážně během září.

Celková délka školení:

60 minut

Osvědčení:


Jak to funguje? 

Vypsali jsme celkem 1 termín v červnu 4 termíny v září, kdy si může mateřská škola upravit své třídní schůzky a připojit se on-line na svůj dataprojektor a živě vysílat seminář v rámci svých schůzek. Jde z naší strany hlavně o úsporu času, protože nemůžeme prezenčně uspokojit všechny mateřské školy a přijet, zároveň chápeme, že není vždy jednání s rodiči na toto téma snadné. Snažíme se tímto způsobem podpořit mateřské školy.

Postup:

1. vyberte si z nabízených termínů on-line školení, který se vám nejlépe hodí k vašim třídním schůzkám

13.6. 16:00

3.9. 15:30

10.9. 16:00

12.9. 16:30

25.9. 16:00

2. níže klikněte na \"MÁM ZÁJEM\" a vypište formulář, do kolonky POZNÁMKA NAPIŠTE VYBRANÝ TERMÍN ON-LINE SEMINÁŘE 

2. on-line termín vám potvrdíme a pošleme fakturu za on-line seminář (1990Kč vč. DPH)

3. po úhradě faktury zašleme instrukce k připojení on-line (ze zkušeností doporučujeme, projekci pro rodiče udělat v rámci třídních schůzek na dataprojektor či interaktivní tabuli. Aby vše proběhlo bez problému, uděláme zkoušku spojení před seminářem.)

4. 24 hodin před konáním zašleme znovu LINK na připojení

Délka trvání přednášky: 60 minut

Osnova:

- Seznámení rodičů s právními předpisy mateřské školy v oblasti zdraví dětí při vzdělávání vč. přesných postupů, pokud je v MŠ dítě s potenciálním infekčním onemocněním.

- Potvrzení od lékaře po prodělaném onemocnění kdy ano a kdy ne? Potvrzení od lékaře v rámci chronických onemocnění.

- Vývoj imunity dítěte v předškolním věku - proč je dítě v tomto věku tak často nemocné a jak je možné díky kvalitnímu doléčení imunitu budovat. (Zdůrazňujeme vliv \"nedoléčeného\" onemocnění na zdraví dítěte a další nemocnosti a s tím i spojené opakované OČR rodičů.)

- Respirační onemocnění u dětí - přenos, inkubační doba, příznaky, léčba \"bílá vs. zelená rýma vs. alergická rýma\". Kdy navštívit lékaře? Proč není rýma jen tak nějaké banální onemocnění? Komplikace - adenoidní vegetace.

- Gastrointestinální onemocnění - průjem a zvracení - doba potřebná z hlediska hygienicko/epidemiologického, aby dítě mohlo zpět nastoupit do MŠ.

- Onemocnění doprovázená vyrážkou - s čím se mohou potkat rodiče v předškolním věku, informace o onemocnění směrem ke školce, opatření provedená MŠ.

- Parazitární onemocnění u dětí (pedikulóza, roup dětský, svrab) - projevy, informace o onemocnění směrem ke školce, opatření v MŠ.

- Poslední částí je pasáž, kde důsledně rodiče upozorňujeme na prevenci v šíření infekčních onemocnění.

Celým seminářem se prolíná podpora mateřských škol v této oblasti. 

DŮSLEDNĚ DOPORUČUJEME, ABY JSTE PŘED SEMINÁŘEM MĚLI DOBŘE SESTAVENÝ ŠKOLNÍ ŘÁD V OBLASTI BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ DĚTÍ PŘI VZDĚLÁVÁNÍ, NA TUTO PASÁŽ SE AKTIVNĚ ODKAZUJEME! POKUD SI NEJSTE JISTÍ, ZDA MÁTE V TÉTO OBLASTI ŠKOLNÍ ŘÁD V POŘÁDKU, RADĚJI NÁS KONTAKTUJTE - PORADÍME VÁM, JAK ŘÁD UPRAVIT

Mám zájem o kurz:

On-line preventivní přednáška pro rodiče